3 Webinar Koplopersaanpak (Zwolle Kampen Netwerkstad)

In dit webinar van donderdag 8 januari 2015 vertellen Syb Tjepkema (senior beleidsadviseur Bereikbaarheid gemeente Zwolle) en Arnold Helfrich (bereikbaarheidsarrangeur Zwolle Kampen Netwerkstad) over de koplopersaanpak van Zwolle Kampen Netwerkstad (ZKN).

Gastvrij én bereikbaar

De doelstelling van ZKN is een gastvrije én bereikbare stadsregio te zijn. De koplopersaanpak sluit daarbij aan. De aanpak bestaat uit twee onderdelen: spitsmijdendeals (bereikbaarheid) en bereikbaarheidsarrangementen (gastvrijheid). Tjepkema en Helfrich vertellen over de opzet van de koplopersaanpak en de resultaten. Ook gaan ze in op de rol van infrastructuur, verkeersmanagement en gedragsbeïnvloeding in de regio.

Het webinar maakt duidelijk hoe de doelstellingen van Beter Benutten zijn gekoppeld aan regiodoelstellingen en aan die van de koplopers. Daarnaast wordt verteld wat de bereikbaarheidsarrangeur doet, hoe hij de energie volgt en een faciliterende rol speelt. Ook komt naar voren wat een bereikbaarheidsarrangement en spitsmijdendeal zijn, hoe deze tot stand komen door co-creatie en welke rol het bereikbaarheidsfonds speelt in de realisatie ervan. Ten slotte gaat het webinar in op de geleerde lessen van de huidige aanpak en de plannen voor het vervolg van Beter Benutten om de koplopersaanpak te verbinden met de gebiedsaanpak en deze te koppelen aan de belangen van lokale ondernemersverenigingen.

Via onderstaande video kunt u het webinar terugkijken. Ook de presentatie is online beschikbaar.

Video Koplopersaanpak (Zwolle Kampen Netwerkstad)

Video Koplopersaanpak (Zwolle Kampen Netwerkstad)