'Happy Hour' OV-actie in Arnhem leidt tot spitsmijdingen

Bert Jan Huegen (Mobiliteitsmakelaar bij VNO-NCW Midden) en Mirjan Scheltema (Projectmanager gemeente Arnhem) presenteerden samen het Beter Benutten Webinar van de regio Arnhem-Nijmegen: 'Happy Hour' OV-actie in Arnhem leidt tot spitsmijdingen.

Waar gaat het webinar over?
De Arnhemse Happy Hour OV-actie slaat aan. Tussen 18.00 en 19.00 uur kunnen bezoekers van de binnenstad gratis naar huis met alle stadsbussen van Conexxion. Ruim zeshonderd mensen regelden al een gratis ticket. Door een uur later met de bus te reizen, is er minder drukte in de spits. Dat betekent minder files en minder volle bussen.

Het mes snijdt aan twee kanten: bezoekers blijven langer in de stad en de ondernemers zijn blij met deze actie omdat ze kans hebben op meer omzet. En bezoekers vinden dit extraatje een leuk gebaar. Het zet beide partijen aan het denken over slim reizen van en naar de stad.

En ook: Arnhemse heuvels zijn niet langer een belemmering om met de fiets naar het werk te reizen. Kennismaking met een e-bike haalt veel Arnhemmers over de streep om de auto te laten staan.

Bekijk de webinar hieronder of bekijk de powerpoint. Voor meer informatie over de campagne 'Hé Kom Aan' van de gemeente Arnhem, bekijk deze filmpjes:

'Happy Hour' OV-actie in Arnhem leidt tot spitsmijdingen

'Happy Hour' OV-actie in Arnhem leidt tot spitsmijdingen