Rechtstreekse bus van recreatieparken in Hoenderloo naar Apeldoornse attractieparken

Waar?

Veluwe, Cleantech Regio

Wat?

Een nieuwe vervoersdienst op de Veluwe: VisitVeluwe Express. Van 15 april tot eind september 2017 rijden touringcars van diverse recreatieparken in Hoenderloo, rechtstreeks naar de Apenheul, Koningin Julianatoren, museum Paleis Het Loo en het centrum van Apeldoorn. Doel is het autoverkeer op de Veluwe en het parkeerprobleem bij de attracties te verminderen.

Het streven is om circa 20.000 mensen te vervoeren. De bus is bedoeld  voor de mensen die verblijven op de recreatieparken in Hoenderloo. Ook toeristen die ergens anders in de regio Hoenderloo verblijven kunnen gebruikmaken van de VisitVeluwe Express. Zij kopen tegen sterk gereduceerd tarief een vervoer- annex toegangskaartje bij de receptie van één van de deelnemende recreatieparken. Als de VisitVeluwe Express succesvol is, wordt er gezocht naar mogelijkheden om het vervoer voort te zetten.

Samenwerking

Deze nieuwe recreatieve verbinding is het resultaat van een unieke samenwerking tussen provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, recreatiebedrijven, attractieparken en mede mogelijk gemaakt door het landelijk programma Beter Benutten/Slim Reizen Stedendriehoek. De deelnemende recreatieparken in Hoenderloo zijn: Recreatiepark ’t Veluws Hof, Roompot Vakantiepark Hoenderloo, Veluwecamping De Pampel, Veluwecamping ’t Schinkel, Veluwepark Heideheuvel, Landal Miggelenberg en Van der Valk hotel Apeldoorn de Cantharel. De deelnemende attracties zijn: Apenheul, Koningin Julianatoren en Paleis Het Loo.

Meer informatie

http://slimreizenstedendriehoek.nl/nieuws/visitveluwe-express-hoenderloo–apeldoorn-start-op-15-april/