Kilometers fietsen voor een riksja

Kilometers fietsen voor een riksja

Vorig jaar hebben honderden mensen in Haaglanden en Rijnland ruim 200.000 kilometers bij elkaar gefietst naar het werk voor het goede doel. Vandaag werd dit goede doel, een fietsriksja, feestelijk overhandigd aan bewoners en cliënten van WZH Transvaal.

Als officieel overhandigingsmoment fietste Roel Lenoir, fietspromotor van Bereikbaar Haaglanden, de rikjsa door de tuin van WZH Transvaal. Een van de bewoners en locatiemanager Gharty Filemon zaten comfortabel in de riksja. Filemon: “Wij zijn heel blij met dit handige elektrische vervoermiddel waarmee vrijwilligers op stap gaan met bewoners en cliënten. Bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben of plekken waar ze niet zomaar meer zouden komen. Onderweg kunnen de passagiers samen kletsen en herinneringen ophalen. Dat wordt enorm gewaardeerd.”

Op de fiets werkt 3x beter

De fietsactie voor het goede doel maakte onderdeel uit van de campagne Ga3.0 Op de fiets werkt 3x beter waarmee werkgevers en medewerkers worden verleid vaker de fiets te pakken. Fietsen is niet alleen gezond en duurzaam, het helpt ook mee om files en vertragingen te voorkomen. Lenoir: “Het is fijn dat je met fietsen, dat goed is voor jezelf, ook kan bijdragen aan iets moois voor een ander. Hartelijk dank aan iedereen die heeft mee gefietst en dit mogelijk heeft gemaakt.” 

Bereikbare regio 

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland is een initiatief van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeente Den Haag, Provincie Zuid-Holland, TLN en evofenedex en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen.

Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.Ga3punt0.nl voor meer informatie.

7 juni 2018