Partnership Talking Traffic opent succesvolle editie Verkeer, Mobiliteit en Parkeren in Houten

Partnership Talking Traffic opent succesvolle editie Verkeer, Mobiliteit en Parkeren in Houten

Het Partnership Talking Traffic verzorgde met een aantal vertegenwoordigers van de bedrijven en de overheden gezamenlijk de officiële opening van de beurs Verkeer, Mobiliteit en Parkeren. ‘Vorig jaar was vlak voor ‘Houten’ de formele lancering van het Partnership, nu ligt er een jaar van hard werken achter ons. We zitten midden in het testproces en hebben tal van usecases (gebruikstoepassingen) ontwikkeld. Als bedrijven en overheden willen we het verkeer slimmer maken en zo – in elk geval deels - een einde maken aan de ellende op de weg ’, aldus Caspar de Jonge, namens het ministerie van IenW.

‘De overheid investeert hiertoe samen met het bedrijfsleven in innovatieve diensten en slimme verkeerslichten.’ Met een gezamenlijke druk op een rode knop openden de partners het evenement.

Succesvolle beurs
Verspreid over beide dagen waren er talloze inhoudelijke sessies. Tussendoor lieten bezoekers zich informeren in de stand van het Partnership Talking Traffic en de stands van verschillende partners. Tal van hen waren aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de laatste ontwikkelingen. Met onder meer een zestal korte filmpjes werd de beloofde ‘sneak preview’ gegeven van Talking Traffic in de praktijk. Natuurlijk werd er ook volop genetwerkt met een kop koffie uit de bekende piaggio of een broodje in de hand.

Tijdens de lunch op woensdag was er een korte terugblik op de onverwachte eer die het Partnership ten deel viel bij het 24e ITS World Congress in Montréal in Canada op 31 oktober: de toekenning van de ITS Hall of Fame Award 2017 in de categorie Industry Europe. Alle partners ontvingen in Houten een bijbehorend certificaat. We kijken terug op twee mooie beursdagen met veel bezoekers in de stand en bij de diverse sessies. Talking Traffic staat volop in de belangstelling.

Beter Benutten

30 november 2017