Open Trip Model in Houten overgedragen aan SUTC

Open Trip Model in Houten overgedragen aan SUTC

Tijdens een speciale themabijeenkomst over logistiek in Houten hebben Caspar de Jonge, namens het ministerie van IenW en Felix Faassen van Simacan officieel het Open Trip Model als open source model overgedragen aan de Stichting Uniforme Transport Code (SUTC).

Deze stichting, een initiatief van TLN, evofenedex en het Nederlands Bureau Binnenvaart (NBB), bestaat al sinds 1986 en is weer geactiveerd om te gaan fungeren als beheers- en expertisecentrum voor standaarden in de logistieke sector. Hoofddoel is het optimaliseren, bevorderen en vereenvoudigen van data-uitwisseling in de logistiek. Daarbij kan het Open Trip Model een belangrijke rol spelen. Het is een datadeeltoepassing voor de online-uitwisseling van real-time logistieke en verkeerskundige data.

De drukbezochte bijeenkomst had als doel om ICT-leveranciers actief te betrekken bij de ontwikkeling van open source datamodellen, standaarden en andere oplossingen die data delen in de sector ten goede komen. Naast het Open Trip Model, kan worden gedacht aan papierloos transport (elektronische transportopdracht en factuur), TransFollow (elektronische vrachtbrief) en de EBA (elektronische begeleidingsbrief afval).

29 november 2017