Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie. 'De N205 is de eerste slimme weg van Nederland.'
Platform Beter Benutten
Hoofdafbeelding
 

Nieuwsbrief Beter Benutten
Slimme wegen en betere bereikbaarheid

Inhoud

Spitsmijders A2 houden goed rijgedrag vast
‘Het Bereikbaarheidsfonds is een duwtje in de rug’
N205 eerste slimme weg van Nederland
Nationaal fietscongres 20 – 21 juni
Even bellen met... Gerda DreiseSpitsmijders A2 houden goed rijgedrag vast

Spitsmijders A2 houden goed rijgedrag vast

In 2017 werden automobilisten die actief de ochtendspits op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven meden beloond met spaarpunten. Het project was een succes: dagelijks stonden er maar liefst 746 auto’s minder in de spits. En ook nu het project afgelopen is, houden de deelnemers hun goede rijgedrag vast.

Lees meer
‘Het Bereikbaarheidsfonds is een duwtje in de rug’

‘Het Bereikbaarheidsfonds is een duwtje in de rug’

Met het Bereikbaarheidsfonds investeerde de regio Zwolle Kampen meer dan €500.000 in initiatieven voor spitsmijding. Van e-bikeprojecten tot buspendels, en van vrachtfietsacties tot mobiliteitswedstrijden. Ellen de Vries blikt terug op vijf succesvolle jaren waarin gewerkt werd aan betere bereikbaarheid.

Lees meer
N205 eerste slimme weg van Nederland

N205 eerste slimme weg van Nederland

De eerste diensten van Talking Traffic zijn beschikbaar. De N205 is volledig uitgerust met slimme verkeerslichten en daarmee de eerste slimme weg in Nederland. Weggebruikers kunnen persoonlijke waarschuwingen voor naderend filegevaar, stilstaand verkeer en plotseling veranderende lokale weersomstandigheden ontvangen. Later dit jaar is het ook mogelijk om real time informatie te ontvangen over hoe lang het nog duurt voordat een verkeerslicht rood of groen wordt. 

Lees meer
Nationaal fietscongres 20 – 21 juni

Nationaal fietscongres 20 – 21 juni

Op 21 juni vindt de zevende editie van het Nationaal Fietscongres plaats in Rotterdam. Of je nou beleidsmedewerker, bestuurder, adviseur, verkeersplanoloog of onderzoeker bent, op het Nationaal Fietscongres zijn alle fietsprofessionals welkom. Dit jaar is het hoofdthema van het congres ‘fietsgeluk’: mensen doen graag wat gelukkig maakt. Wil je fietsen stimuleren, dan moet je het fietsgeluk verbeteren door in te zetten op beleving.  

Lees meer
Even bellen met... Gerda Dreise

Even bellen met... Gerda Dreise Binnen Beter Benutten werken veel mensen aan een betere bereikbaarheid. We bellen Gerda Dreise, regionaal programmamanager Slimme en Schone Mobiliteit in Arnhem, om haar te vragen wat dat in de praktijk betekent. Hoe kijkt ze terug op Beter Benutten? Wat waren de grootste successen? Maar vooral ook: hoe gaat Arnhem verder?Kalender

31 mei 2018 - Festival Duurzame Mobiliteit (Amersfoort, 31 mei)
Meer informatie

20 juni 2018 - Nationaal Fietscongres 2018 (Rotterdam, 20-21 juni)
Meer informatie

4 oktober 2018 - Innovation Expo 2018: aanmeldingen voor exposanten geopend
Meer informatie

9 oktober 2018 - Ecomobiel 2018 (Den Bosch, 9-11 oktober)
Meer informatie

3 juni 2019 - ITS Congres 2019 (Brainportregio Eindhoven-Helmond, 3-6 juni 2019)
Meer informatie
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave
van de programmadirectie Beter
Benutten van het Ministerie van
Infrastructuur en Milieu


Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan hier

 
Platform Beter Benutten
 
Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor jou is bestemd. Indien je niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan je is toegezonden, word je verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.

This message may contain information that is not intended for you. If you are not the addressee or if this message was sent to you by mistake, you are requested to inform the sender and delete the message. The State accepts no liability for damage of any kind resulting from the risks inherent in the electronic transmission of messages.