Even bellen met...Marina Meens

Binnen Beter Benutten werken veel mensen aan een betere bereikbaarheid. In deze nieuwe rubriek vragen we hen wat dat in de praktijk betekent. Wat hebben ze vandaag bereikt? En hoe hebben ze eigenlijk zelf gereisd? Dit keer bellen we met Marina Meens, communicatieadviseur voor meerdere regio’s van Beter Benutten en een van de sprekers op de Beter Benutten Resultatendag.

Je hebt een drukke dag. Wat doe je zoal vandaag?
Vandaag ben ik voornamelijk bezig met de voorbereidingen voor de Resultatendag op 25 juni. Dat doe ik vandaag vanuit De Verkeersonderneming in Rotterdam, wat naast Bereikbaar Haaglanden een van de regio’s is waar ik voor Beter Benutten werk. Het is mooi om te zien dat die regio’s verschillende accenten leggen, maar toch een gezamenlijk doel hebben.

Wat ga je doen op Resultatendag?
Ik geef samen met iemand van het Werkgeversservicepunt van de gemeente Nissewaard een ‘talk’ over bereikbaarheid in combinatie met sociale innovatie. We willen uiteraard een mooi presentatie geven en hopen dat bezoekers van deze ‘talk’ hier ook iets aan hebben bij hun oplossingen. Dat vergt natuurlijk een goede voorbereiding!

Wat maakt de Resultatendag tot een succes in jouw ogen?
Het valt me iedere keer weer op dat iedereen binnen Beter Benutten met hart en ziel werkt aan de verschillende projecten en ook enorm trots is. Resultatendag is hét moment om ideeën en projecten te presenteren en met inspirerende mensen te praten. Je communiceert dus met mensen die hetzelfde doel hebben als jij en doet kennis en inspiratie op! Het mooist vind ik als mensen vertellen over de manier waarop ze problemen hebben opgelost. Want een ding is zeker: het is hard werken. Spitsmijdingen realiseren is echt niet makkelijk. Als het dan uiteindelijk lukt, dan mag je daar best trots op zijn.

Je hebt het over goede ideeën om spitsmijdingen te realiseren. Wat vind jij goede voorbeelden?
Er zijn tal van goede voorbeelden! In de regio Rotterdam heb je bijvoorbeeld de Marktplaats voor mobiliteit, een echte innovatie om zowel gedragsverandering bij reizigers, mobiliteitsdiensten als bij de overheid te bewerkstelligen. In de regio Haaglanden vind ik de visie weer mooi dat de infrastructuur op orde moet zijn als je mensen slimmer wil laten reizen. Daarin wordt ook een combinatie gezocht, door bijvoorbeeld zowel een fietspad te verbeteren én te overleggen met werkgevers wat zij in hun omgeving nodig hebben.

En tot slot: hoe ben je vandaag zelf naar je werk gekomen?
Vandaag ben ik met de auto naar mijn werk gegaan, en passant heb ik mijn partner op het station gezet. Het ligt aan de plaats en tijd hoe ik reis, maar in principe mijd ik altijd de spits. Dat doe ik door of vóór de spits losbarst al aan mijn bureau te zitten, of thuis te starten met werk.

Dat vroege beginnen kan ik overigens iedereen aanraden. Het is heerlijk om al twee uur door te kunnen werken voor de hele stroom aan e-mails en telefoontjes binnenkomt. Daarnaast vind ik het ook gewoon vervelend om stil te staan. Ik hou dus binnen mijn werkzaamheden altijd rekening met het buiten de spits rijden.

 

Marina Meens

3 juni 2015