Spitsmijden vrachtverkeer

De Verkeersonderneming stimuleert bedrijven om logistieke oplossingen en concepten toe te passen die bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen - efficiency, service en maatschappelijk verantwoord ondernemen-  én buiten de spitsuren mogelijk zijn. In de Spitsshift Top-20 werken De Verkeersonderneming en de logistieke sector actief samen om goederenvervoer buiten de spits te organiseren. In de Spitsshift Top-20, aangevoerd door Jos Benders, voormalig topman van Lyondell Chemie, zoeken directies van vervoerders, industrie en transportbedrijven samen naar mogelijkheden om buiten de spits te rijden. Voor de sector levert dat winst op in planning, betrouwbaarheid en service.

Deelnemende bedrijven

Bedrijven die nu deelnemen zijn: ECT, Waalhaven Groep, Pernis Combi Terminal, GTO Group, Groenenboom Container Transferium, Hollands Veem, Cargo Terminal Gadering, De Boer Transport, Kamps Transport, GJ van der Heijden Transport, Middelkoop Duiven, Combi Terminal Twente, CSI Customs Solutions Improvements, Huntsman Holland en Den Hartogh Logistics.

Voordelen

Niet alleen de bedrijven, maar ook de chauffeurs worden aangemoedigd de spits te mijden. De nieuwe bewaakte Truckparkings in de Rotterdamse haven bieden chauffeurs een comfortabele en veilige plek voor wie tijdens de spits wil rusten. Er zijn faciliteiten als douches, wasmachines, koffie, en gratis tv en wifi. Vrachtwagenchauffeurs profiteren van voordelen als zij er parkeren tussen 15.00 uur en 18.00 uur: korting op een spitsdiner, voordelige abonnementen en sparen voor gadgets als een I-pad of smartphone.