Beter Benutten Rotterdam

Wanneer je automobilisten wilt verleiden de auto in de spits te laten staan, dan moet je zorgen dat ze een ruime keuze hebben aan alternatieven, zo luidt de Rotterdamse visie. Rotterdam met zijn internationale haven wil optimaal bereikbaar zijn want dat is goed voor de (Nederlandse) economie en voor de leefbaarheid. De aanpak is niet anti-auto maar wel anti-file.

Om werkgevers, werknemers en bewoners ruime keuzemogelijkheden te bieden, is er de Marktplaats voor Mobiliteit. Een online platform met enkele tientallen diensten die variëren van watertaxi’s, handige apps met reisadviezen, lease-fietsen, vervoer over water, auto’s op afroep en shuttlebussen die werknemers uitgerust op het werk brengen. Wil je in 90 seconden zien hoe de marktplaats werkt? Bekijk het filmpje.

Kijk hier voor de marktplaats van mobiliteit.

Een publiekscampagne www.Filedier.nl jaagt de bewustwording aan dat reizen in de spits onhandig is en dat er alternatieven zijn.

De logistieke sector wordt ondersteund door de Marktplaats voor Logistiek. Bekijk het filmpje

Ook Start-ups krijgen in Rotterdam ruim baan. Dit zijn de innovatieve diensten van de toekomst. Kijk op Rotterdam mobilitylab en naar de animatie met een korte uitleg.

 

De Verkeersonderneming, een samenwerkingsverband van gemeente en stadsregio Rotterdam, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat, is de uitvoerings-organisatie van Beter Benutten Rotterdam. VNO-NCW, MKB Rotterdam, Deltalinqs, EVO, TLN, provincie Zuid-Holland, gemeenten Spijkenisse, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel en politie Rotterdam-Rijnmond zijn de belangrijkste adviseurs.

Het doel is het bereikbaar maken en houden van Rotterdam (haven, stad en regio) door slim gebruik van het huidige asfalt, Slim Reizen en Slim Werken. De Verkeersonderneming is winnaar van het Gouden Wiel en is genomineerd voor de Eurocities Award 2014 in de categorie Cooperation. www.verkeersonderneming.nl