Marktplaats Mobiliteitsdata steeds vollediger

Marktplaats Mobiliteitsdata steeds vollediger

Op de Marktplaats Mobiliteitsdata vinden vraag en aanbod op het gebied van mobiliteit gerelateerde data elkaar. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de concretisering hiervan, in de vorm van een catalogus. Het online prikbord biedt een overzicht van databronnen inclusief metadata en reviews. Inmiddels wordt al flink wat data aangeboden, zijn concrete vragen naar bepaalde data geplaatst en zijn er in een recente update veel verbeteringen aangebracht.

Veel data

In de catalogus wordt al veel data aangeboden, waaronder over milieuzones, OV, ongevallen, wegwerkzaamheden en snelheden. Ontwikkelaars kunnen hiermee aan de slag om mobiliteitsdata in hun eigen informatiediensten en services te integreren. Er wordt voortdurend gewerkt aan verdere uitbreiding van de catalogus. Ontwikkelaars worden dan ook van harte aangemoedigd om zelf nieuwe bronnen aan te melden.

Verbeteringen

De navigatie van de catalogus is onlangs enorm verbeterd. Alle zaken rond de catalogus zijn ondergebracht onder een optie in het hoofdmenu en bezoekers kunnen aangeven naar welke data zij op zoek zijn. Daarnaast is er een forum toegevoegd, waarop je (indien geregistreerd) met elkaar informatie en kennis kunt uitwisselen. Uiteraard is toegang en gebruik van de Marktplaats Mobiliteitsdata geheel gratis. De data zelf vaak ook, maar niet altijd.

Meer informatie

  • Klik hier voor meer informatie over dit project.
  • Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de Marktplaats Mobiliteitsdata.
23 april 2015