Gemeente, campus en Science Park Zuid starten deeleconomie

Gemeente, campus en Science Park Zuid starten deeleconomie

Onder het motto “Het Science Park Zuid beweegt” zijn vandaag de eerste deelfietsen in Delft neergezet en wordt een variëteit aan slim en duurzaam vervoer aangeboden aan medewerkers van het Science Park Zuid. Medewerkers kunnen niet alleen gebruik maken van de deelfietsen maar ook van een carpoolapp om samen met collega’s te reizen en van een website met gerichte lokale verkeersinformatie. Daarnaast hebben de organisaties een e-bike pool staan zodat medewerkers een week lang kunnen ervaren hoe het is om met een elektrische fiets naar het werk te reizen. 

Alle informatie is te vinden op: http://www.ga3punt0.nl/scienceparkzuid.

Lennart Harpe, wethouder verkeer en vervoer, gaf het startschot om het deelvervoer in gebruik te nemen. “Met de pilot van de Mobike deelfietsen zetten we in Delft een goede stap met het aanbieden van deelfietsen aan bewoners en studenten. Ik juich het toe dat organisaties op het Science Park Zuid, zoals TU Delft, 3M, Exact, Deltares en Applikon samen met Bereikbaar Haaglanden nog een stap verder gaan en een variëteit aan slim en duurzaam vervoer aanbieden aan hun medewerkers. Door slim vervoer te delen en te gebruiken houden we Delft bereikbaar voor iedereen.” 

Deelfiets openen met smartphone

De deelfietsen komen niet alleen in het Science Park Zuid te staan maar ook bij bijvoorbeeld de twee Delftse treinstations en op andere plekken. De opvallende deelfietsen met oranje wielen pak je als je vervoer wilt van of naar het station of als je naar een klant dichtbij wilt. Het zijn niet zomaar fietsen maar, zoals je kunt verwachten op het Science Park, zijn het innovatieve, slimme fietsen. Zo heb je geen sleutel nodig maar open je de fiets met je smartphone. Je kunt de Mobike fietsen één week gratis gebruiken. Daarna betaal je 50 cent per trip of € 4,90 voor een maand onbeperkt fietsen.

Bereikbare regio

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland is een initiatief van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en evofenedex en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden.
Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het ov en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen. Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.ga3.0.nl voor meer informatie.

15 maart 2018