Feestelijke ochtend voor fietsteams bij Tata Steel

Feestelijke ochtend voor fietsteams bij Tata Steel

Een groep enthousiaste fietsers, een fietsapp, het vooruitzicht op een mooie prijs én een donatie aan een goed doel. Dat zijn de ingrediënten van een goed geslaagde Tata Steel Fietschallenge. Tata Steel en IJmond Bereikbaar daagden de werknemers uit om in de maand oktober minimaal 5x op de fiets naar het werk te komen. En dat is de meeste deelnemers gelukt. 

Veel, ver en vaak gefietst
In de maand oktober zijn er in totaal ruim 7.600 fietsritten geregistreerd door de deelnemers aan de Fietschallenge. Bijna 2.700 ritten waren voor het woon/werkverkeer. Hieruit blijkt dat de medewerkers ook buiten werktijd de voorkeur geven aan de fiets. Goed voor je gezondheid én goed voor het milieu!

Prijswinnaars
Maar liefst 20 afdelingen van Tata Steel hadden teams gevormd: van Coated Products tot het Energiebedrijf en van Finance tot Packaging. Na een maand fanatiek fietsen werden de teams van de Koudbandwalserij en Oxystaalfabriek2/Direct Sheet Plant uitgenodigd om uit handen van Hubdirecteur Hans van den Berg hun welverdiende teamprijzen in ontvangst te nemen.

Daarnaast werden nog een drietal medewerkers in het zonnetje gezet voor de grootste woon/werkafstand die op de fiets werd afgelegd (42,5 km!) en het individueel meest afgelegde aantal fietskilometers in de challengeperiode.

7.500 euro voor Kika
Een andere grote winnaar van de Fietschallenge is de stichting Kika Kinderen Kankervrij. Naast de prijzen voor de teams, was ook een donatie van Tata Steel aan een goed doel aan de challenge verbonden. Hoe meer fietskilometers op de teller van de app, hoe groter de donatie. Op 31 oktober waren er maar liefst 55.106 kilometers geregistreerd, goed voor een bedrag van € 7.500,-

Fietsstimulering blijft
Ook in 2018 blijft IJmond Bereikbaar de fiets en e-bike promoten als gezond, voordelig en aantrekkelijk vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer. Daarnaast zal het programma zich verbreden op het gebied van mobiliteit voor woon/werkverkeer en duurzaam goederenvervoer. Werkgevers in de IJmond kunnen zich nog steeds aansluiten.

14 november 2017