U-OV en Goedopweg maken het OV aantrekkelijker

U-OV en Goedopweg maken het OV aantrekkelijker

Goedopweg en vervoerder U-OV stimuleren automobilisten om het openbaar vervoer te ervaren. Via Neem een OV-dag sparen deelnemers punten voor cadeaus bij elke OV-reis die zij maken. Daarnaast ontvangen ze een tegemoetkoming van € 20,- voor hun eerste OV-dagen. Vijftig deelnemers kunnen nu ook nog eens een U-OV Gemaksabonnement winnen, waarmee ze twee maanden lang in de regio Utrecht gratis kunnen reizen met bus, tram en trein.

Ervaar de voordelen van het OV
Veel autogebruikers zijn nog niet bekend met de voordelen van het OV. Daarom biedt Goedopweg hen de kans om het OV eens uit te proberen. Automobilisten kunnen zich aanmelden voor Neem een OV-dag via www.ovdag.nl.

Makkelijk overstappen naar het OV
Overstappen van auto naar OV wordt op een andere manier de komende periode ook een stuk aantrekkelijker gemaakt. In Breukelen, Hollandsche Rading en Den Dolder worden de P+R’s uitgebreid met extra  parkeerplaatsen. Ook de stationsgebieden van Bilthoven, Utrecht Overvecht en Rhenen worden  aangepakt, zodat de weg eenvoudig kan worden vervolgd met het openbaar vervoer. Daarnaast  mogen lijnbussen steeds vaker over de vluchtstrook langs de file rijden, zoals bijvoorbeeld op de Waterlinieweg en de A28.

2 november 2017