‘Slim op de A27’ helpt automobilisten spits A27 te mijden

‘Slim op de A27’ helpt automobilisten spits A27 te mijden


Rijkswaterstaat werkt op dit moment aan de verbreding van de A27 en A1 om de doorstroming te verbeteren. Om de overlast voor het verkeer en de omgeving in de komende periode te beperken, worden er verschillende maatregelen genomen. ‘Slim op de A27’ is één van de maatregelen. Deze maatregel helpt automobilisten bij het mijden van de drukke spits tijdens de wegwerkzaamheden.

Deelnemers gezocht!
Slim op de A27 is op zoek naar automobilisten die tijdens de spits de A27 gaan mijden. Dit kan door bijvoorbeeld voor of na de spits te vertrekken, thuis te werken of de auto te laten staan en de fiets of het openbaar vervoer te nemen. Deelnemers ontvangen een geldelijke beloning wanneer zij tussen 6.30 uur en 9.30 uur de A27 tussen Stichtse Brug en Utrecht-Noord en de N417 tussen Hilversum en Utrecht-Noord mijden. ’s Avonds ontvangen de deelnemers punten wanneer zij tussen 15.30 uur en 18.30 uur de A27 tussen Eemnes en Stichtse Brug mijden. De punten kunnen ingewisseld worden voor kortingen en producten.

Tussen mei en juli 2017 is een verkeersonderzoek gedaan met ANPR-camera’s. Op basis van deze gegevens zijn kentekens geselecteerd die regelmatig over de A27 rijden. Deze automobilisten hebben een uitnodiging ontvangen. Automobilisten die wel regelmatig over de A27 rijden maar geen uitnodiging ontvangen hebben, kunnen via www.claim-je-kenteken.nl checken of ze in aanmerking komen om mee te doen. Wees er wel snel bij, want er is maar plek voor 600 slimmeriken. Meer informatie is te vinden op www.slim-op-de-A27.nl.

Verbreding A27/A1
Op de A27 en de A1 staan ’s ochtends en ’s avonds regelmatig files. Daarom worden de A27 en de A1 tussen Utrecht-Noord, knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg verbreed. Zo kan het verkeer straks beter doorrijden en worden de regio’s Utrecht en Amersfoort, maar ook de andere regio’s zoals Almere beter bereikbaar. De werkzaamheden worden tussen juli 2017 en december 2018 uitgevoerd.    

Beter Benutten
‘Slim op de A27’ is onderdeel van het programma Beter Benutten Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onder de noemer Beter Benutten nemen partners in de MRA ongeveer 30 maatregelen om voor 2018 de reistijd op de drukste knelpunten in de spits te verbeteren met 10 procent. Deze partners zijn het bedrijfsleven, de provincies Flevoland en Noord-Holland, de Vervoerregio Amsterdam, gemeenten en het Rijk.

Beter Benutten

27 september 2017