Zwolle opent 9e fietsstraat, meer comfort en veiligheid

Zwolle opent 9e fietsstraat, meer comfort en veiligheid

Zwolle is een fietsstraat rijker. Met de afronding van de Tesselschadestraat heeft de Overijsselse hoofdstad nu in totaal negen fietsstraten. Zaterdag 23 september opende wethouder Michiel van Willigen deze belangrijke fietsverbinding van en naar bedrijventerrein Oosterenk officieel.

Met de herinrichting van de Tesselschadestraat is een meer comfortabele, en veilige route voor fietsers ontstaan. De straat is meer herkenbaar geworden als fietsroute.

Gemeente Zwolle wil het fietsgebruik van en naar Oosterenk verder stimuleren en meer forenzen verleiden vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Ook met campagnes zoals Spitsfietsen stimuleert Zwolle het fietsgebruik: werknemers worden beloond als ze tijdens de spits op de fiets naar hun werk reizen. Deze campagne heeft inmiddels al 2800 actieve deelnemers waarvan er 260 voor hun dagelijkse woon-werkritten de Tesselschadestraat gebruiken. Nu de route voor fietsers aantrekkelijker is gemaakt, hoopt Zwolle op nog meer fietsende werknemers naar bedrijventerrein Oosterenk.

De herinrichting van de Tesselschadestraat tot fietsstraat is met middelen uit het programma Beter Benutten Zwolle Kampen gerealiseerd.

Beter Benutten

26 september 2017