Zorg en Zekerheid zet in op fietsen

Zorg en Zekerheid zet in op fietsen

‘Gezonde mensen zijn belangrijker dan winst’ is het motto van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Dat geldt natuurlijk ook voor het eigen personeel. Daarom werden vandaag in het Leidse kantoor drie e-bikes geplaatst die medewerkers een week lang kunnen gebruiken als alternatief voor de auto. Zo ervaren zij hoe het is om op de (elektrische) fiets naar het werk te komen. Deze actie is onderdeel van Ga3.0, Op de fiets werkt 3x beter, een campagne van Bereikbaar Haaglanden.

Ton van Houten, voorzitter Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid, was de eerste die een e-bike uitprobeerde: “Met zo’n snelle fiets heb je altijd wind mee en kun je gemakkelijk afstanden van 15 à 20 kilometer overbruggen zonder bezweet aan te komen. Zorg en Zekerheid stimuleert het fietsen onder medewerkers. Fietsen naar het werk levert een belangrijke bijdrage aan een prettige leefomgeving, voorkomt files en draagt bij aan de vitaliteit van medewerkers. Op de fiets werkt 3x beter!”

Zorg en Zekerheid is de eerste werkgever in de regio Rijnland die de e-bikepool uitprobeert. Roel Lenoir, fietspromotor van Bereikbaar Haaglanden meldt: “Ook andere werkgevers kunnen contact opnemen wanneer zij fietsen naar het werk willen stimuleren. We beginnen dan met een check van je fietsbeleid. Op basis daarvan kunnen we e-bikepool inzetten. Doet je werkgever niet mee met de actie dan kun je als automobilist altijd zelf een week lang een e-bike lenen bij een aangesloten fietshandelaar bij jou in de buurt. Op www.ga3punt0.nl kun je je aanmelden.”

 

Fietsen voor het goede doel

Iedereen die fietst wordt ook opgeroepen de Toury Fietsgame te downloaden, dan spaar je mee voor het goede doel. Dit jaar is dat het project Fietsen Alle Jaren. Fietsen alle deelnemers 1 miljoen kilometer bij elkaar, dan wordt een nieuwe fietsriksja aangeschaft. Hiermee kunnen mensen met een beperking of ouderen toch lekker met de fiets naar buiten. Met de app zie je bovendien hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je fietst en hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met anderen. Goed voor een gezonde competitie van medewerkers onderling!

 

Bereikbaar Haaglanden

De bereikbaarheid van de regio Haaglanden en Rijnland vergroten, dat is het doel van Bereikbaar Haaglanden. Dit initiatief is een samenwerking van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en evofenedex en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en medewerkers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen. Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.ga3.0.nl voor meer informatie. Voor het plaatsen van de e-bikes wordt samengewerkt met De Boom en het Meer, die hiervoor Van Moof E-bikes, een Nederlands fabricaat fietsen plaatst.

 

7 juni 2017