Wethouder Hoekstra steekt Duim Omhoog voor fietsers

Wethouder Hoekstra steekt Duim Omhoog voor fietsers

Fietsers die vanmorgen op de Alphense brug fietsten kregen een aangename verrassing: als blijk van waardering dat zij fietsten kregen zij niet alleen een Duim Omhoog maar ook een passende attentie in de vorm van een fietsbel. Wethouder Verkeer en Vervoer Tseard Hoekstra was zelf vroeg op pad om de fietsers te belonen.

Tseard Hoekstra: “Deze Ga3.0 Duim Omhoog actie doen wij om fietsers te bedanken dat zij een steentje bijdragen aan het verminderen van files en het verbeteren van de leefomgeving. Ik hoop dat steeds meer mensen het voordeel van het fietsen, zeker op de kleine afstanden, zien. Tot 7,5 km is het vaak goed te doen op een gewone fiets. En tot een afstand van 20 km is een e-bike ook een mooi alternatief voor de auto. Ook als je 2 van de 5 dagen met de fiets of e-bike komt, is dat al mooi. Voor mensen die vandaag fietsen steek ik dan ook graag mijn Duim Omhoog.”

Fietsen voor het goede doel
De komende maanden wordt de “Duim Omhoog voor de fietser actie” op verschillende plekken georganiseerd. Kijk op de website waar de volgende actie is. Naast de Duim Omhoog acties worden fietsers uitgenodigd mee te fietsen voor het goede doel. Dit jaar spaart Bereikbaar Haaglanden voor een fietsriksja. Hiermee kunnen mensen met een beperking of ouderen toch lekker met de fiets naar buiten. Download de Toury Fietsgame en elke kilometer telt mee. Je ziet bovendien hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je fietst en hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met anderen. Automobilisten die nog twijfelen of fietsen naar het werk iets voor hen is, kunnen een week lang een elektrische fiets huren bij een van de aangesloten fietshandelaren. Zo ervaren zij hoe het is om fris en fit op het werk te komen. Alle acties staan op www.ga3punt0.nl

Bereikbare regio
De Ga3.0 Duim Omhoog actie is een onderdeel van de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Bereikbaar Haaglanden is een initiatief van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en EVO en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden. Ook Rijnland maakt onderdeel uit van deze samenwerking.

Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen. Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.ga3.0.nl voor meer informatie.

1 juni 2017