1-14 juni: Online Hackathon van TransportLAB

1-14 juni: Online Hackathon van TransportLAB

Praktische apps of tools ontwikkelen? Meedenken over een meer efficiënte en ecovriendelijke wereld van transport en logistiek? Doe dan vanaf 1 juni mee met de Online Hackathon van TransportLAB. Thema: 'Data-innovatie in transport en logistiek'. Beter Benutten ondersteunt dit event en neemt zitting in de expertjury.

De Hackaton vindt plaats tussen 1 en 14 juni aanstaande en is bedoeld om in samenwerking met uiteenlopende betrokkenen na te denken over een meer efficiënte en ecovriendelijke wereld van transport en logistiek. Deelnemers kunnen zich inschrijven als individu of als groep en worden uitgenodigd om praktische en bruikbare tools, dashboards of apps te ontwikkelen binnen het thema ‘data-innovatie in transport en logistiek’.

Data

Interessante operationele data wordt speciaal voor de Hackathon beschikbaar gemaakt. En deze data kan gecombineerd worden met iedere soort publieke data. De huidige lijst van databronnen die tijdens de Hackathon gebruikt kunnen worden, kan worden ingezien op https://community.transportlab.org/hackathon.

De drie thema’s van het evenement zijn performance, planning en visibility. Voor de Top 3 deelnemers zijn er felbegeerde prijzen te winnen.

TransportLAB

De Hackathon is een initiatief van het TransportLAB Community Platform. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunt via het programma Beter Benutten dit event en neemt zitting in de expertjury.

 

17 mei 2016