Best practices

Inspiratie opdoen voor uw eigen reis tussen wonen en werken? Sommige forensen maken al bewuste keuzes over hun reisgedrag. Ze werken een dag thuis, reizen met het openbaar vervoer of vermijden de spits. Bekijk en beluister hieronder hun verhaal.

Laat je auto staan in Maastricht
Als fervent automobilist tien dagen lang je autosleutels inleveren en je woon-werkverkeer met alternatieve vervoersmiddelen inrichten. Is dat mogelijk? Tijdens de actie 'Laat je auto staan' van de gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar en partners gingen twintig deelnemers uit de regio deze uitdaging aan. Met succes: in totaal zijn ongeveer 4.500 autokilometers bespaard.

Zo ruilde Desiré Ploum haar auto een week lang in voor een e-bike. Nu overweegt ze een van de twee auto's van haar en haar echtgenoot weg te doen en er een elektrische fiets voor in de plaats te nemen.

Jurgen Intemann gaat normaal gesproken al zoveel mogelijk met de fiets naar zijn werk, maar neemt als het regent de auto. Nu gebruikt hij een week lang een elektrische auto.

Paul van de Kandelaar gebruikte tijdens de actie 'Laat je auto staan' de elektrische fiets en het openbaar vervoer. Omdat hij ook aan zijn gezondheid wil denken, heeft hij de app Burn Fat No Fuel geïnstalleerd.

Meereizen met Arthur Verstegen
Arthur Verstegen woont in Nijmegen en werkt in Arnhem. De twintig tussenliggende kilometers overbrugt hij tweemaal per week met de fiets. Waarom? En wat is daarvoor nodig? Arthur vertelt het op de fiets.