Best practices

Inspiratie opdoen om zelf een stap in de goede richting te zetten? Veel collega-ondernemers doen al iets om de bestaande infrastructuur beter te benutten. Ze faciliteren, investeren en ontwikkelen. Hieronder vindt u enkele inspirerende voorbeelden.

Ton de Jong
(Grontmij Nederland) wil bereikbaarheid Midden-Nederland stimuleren

Vanaf januari 2014 is Ton de Jong als bestuurder van Grontmij Nederland lid van het bestuurlijk trio Beter Benutten Midden-Nederland. Grontmij is daarnaast lid van de U15, een groep van beeldbepalende werkgevers die de bereikbaarheid van Midden-Nederland willen verbeteren. Wat is daarin de rol van Grontmij? En wat drijft Ton de Jong?


Stichting BERZOB haalt vrachtwagens van de weg

Sinds 2012 zijn meer dan vijftien Brabantse bedrijven vertegenwoordigd in de stichting BERZOB (Bereikbaar Zuid-Oost Brabant). Hun doel: vervoer per (binnenvaart)schip stimuleren om files tegen te gaan en de bereikbaarheid van de regio te vergroten. Het Brabantse betonmortelbedrijf Mebin is een van de leden van de stichting. In deze video vertelt Herman Haverkort, vestigingsmanager in Eindhoven, Den Bosch en Tilburg, hoe Mebin de doelstellingen van BERZOB probeert te bereiken.


Hoe reis jij naar Westraven?

Binnen het programma Beter Benutten Midden-Nederland werkt Rijkswaterstaat samen met de U15, een groep van beeldbepalende werkgevers uit de regio Utrecht, aan het beter bereikbaar maken van de regio. Om zelf het goede voorbeeld te geven, is Rijkswaterstaat een campagne gestart voor zijn eigen medewerkers. Het doel daarvan is werknemers uit de spits te krijgen. In onderstaande video laat Esther de Lange van Rijkswaterstaat zien hoe deze campagne in zijn werk gaat.


'Op fietse' in Twente

Een ziekenhuis staat voor gezond, fit en vitaal. Daar past een fietsplan uitstekend bij. Maar hoe vul je dat in? En - minstens zo belangrijk - hoe voer je het uit? Het Medisch Spectrum Twente (MST) waagde de sprong. Inmiddels pakken liefst 1.300 van de ongeveer 4.000 medewerkers de fiets naar het Twentse ziekenhuis. Een Q&A met Gerrit van der Kolk van het MST.