Kijkje in de werkplaats van Partnership Talking Traffic Special: Nood- en hulpdiensten

Vrijdag 25 augustus

13:00 - 13:30: Inloop met lunch
13:30 - 14:10: Plenaire kick-off
14:10 - 15:40: Kennismaking met Be-Mobile, Fortgang en KPN (3 aparte presentaties)
15:40 - 15:55: Koffiebreak
15:55 - 16:30: Plenaire sessie voor de afstemming over vragen, suggesties, kansen, zorgen, beleving, knelpunten, verbeterpunten etc. van de aanwezigen
16:30 - 17:30: Markt met gelegenheid voor verdere kennismaking met bedrijven, overheden en andere aanwezigen (met borrel)

 

Met sirene en zwaailicht een kruispunt met verkeerslichten naderen en gegarandeerd prioriteit krijgen. Als de exacte locatie, snelheid en route van het hulpverleningsvoertuig bekend is, dan kunnen verkeerslichten met elkaar communiceren om op tijd vrij baan te geven over een langer traject. Daarnaast zijn er mogelijkheden om de chauffeurs van hulpverleningsvoertuigen te informeren over de wijze waarop prioriteit wordt verleend, zoals een bepaalde richting op groen of heel het kruispunt op rood. En, wellicht nog belangrijker, andere weggebruikers worden geïnformeerd over (de locatie van) het naderende hulpverleningsvoertuig. Hierdoor kunnen nood- en hulpdiensten sneller en veiliger naar de plek van bestemming. Het Partnership Talking Traffic, een samenwerking tussen overheden en bedrijven, maakt dat mogelijk en komt nu echt op stoom. Maar écht spannend wordt het nu we binnenkort de eerste gebruikerstoepassingen op straat gaan zien.

De private partners van het Partnership Talking Traffic die cloud- en informatiediensten leveren, laten u graag kennismaken met de diensten die ze nu en binnenkort kunnen bieden aan u en aan collega’s in uw sector en regio. U bent dan ook van harte uitgenodigd om met hen in gesprek te gaan op vrijdagmiddag 25 augustus. Ze bieden u een kijkje in de ‘werkplaats’: de fase van de tekentafel is voorbij, producten en diensten zijn nu volop in ontwikkeling. De eerste demo’s en screenshots voor de sector van nood- en hulpdiensten worden die middag gepresenteerd.

De bijeenkomst is specifiek voor organisaties in de nood- en hulpdiensten-sector. Ook wegbeheerders zijn van harte welkom. We hebben in het kader van Talking Traffic eerder met u samengewerkt of daarvoor zijn er in de toekomst mogelijkheden, daarom deze uitnodiging voor u. We zouden het zeer op prijs stellen als u collega’s en/of vakgenoten meevraagt die nog weinig of geen ervaring met het Partnership Talking Traffic hebben.

In vier rondes maakt u (hernieuwd) kennis met het aanbod van Be-Mobile/Flitsmeister, KPN/Locatienet, KPN/MTVNL en Fortgang (Siemens/Ericsson/Simacan). De bedrijven gaan met u het gesprek aan over de kansen die het Partnership Talking Traffic biedt en de diensten en producten die daarbij horen.

Praktisch

  • Wat: Kijkje in de werkplaats Partnership Talking Traffic
  • Voor: Sector Nood- en hulpdiensten
  • Datum: vrijdag 25 augustus 2017
  • Tijd: 12.30 - 16.30 uur (inclusief lunch)
  • Locatie: JOINN, Onderdoor 5 in Houten

Aanmelden:

E-mail naar itsbeterbenutten@minienm.nl  met als onderwerp “Aanmelding NHD-sector Demo-dag 25 augustus”.

Meer informatie over Partnership Talking Traffic: www.partnershiptalkingtraffic.com.